Tömény Csokitorta

Home  >>  Torták  >>  Tömény Csokitorta

Tömény Csokitorta

   Torták ,   november 7, 2016   Tömény Csokitorta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hozzávalók:

125 g vaj
375 g étcsokoládé és/vagy tortabevonó
170 g barnacukor
170 g finomliszt
80 g darált mandula
2 ek tej
5 tojás

Elkészítés:

70 fokra állítva bekapcsoltam a sütőt.

Gőz fölé helyeztem egy üveg keverőtálat. Beleraktam a vajat, kézi habverővel segítettem az olvadást. Hozzáadtam a csokikat (nekem két tortabevonó 2×100 g, és 2 tábla Boci étcsoki 2×90 g volt itthon), ezeket is felolvasztottam, a habverővel kevergettem. Mikor már homogén massza volt, levéve a gőzről hozzáadtam a többi hozzávalót és a biztos keveredés érdekében robotgépet hívtam segítségül.

Egy 26 centis kapcsos tortaformát zsírpapírral kibéleltem (úgy a legbiztosabb, ha először is egy túllógó darabot bekapcsolsz a forma aljára téve, majd megvajazod belülről az oldalát, hogy oda is odaragadjon egy túllógó papír, végül levágod a felesleget). A masszát beleöntöttem a formába, alufóliával letakartam és alsó-felső sütést beállítva 40 percig rá sem néztem a sütire.

Amikor ez az idő letelt, a fóliát levéve megvártam, míg kihűl, majd a hűtőbe tettem, mert megdermedve finom igazán. A szeletelést minden vágás előtt forró vízbe mártott késsel ajánlatos végezni. A tetejét meg lehet szórni vastagon (keserű) kakaóporral, a tetejére, vagy mellé tejszínhab adható (a képen látható mennyiségnél lehet jóval több is), sőt, elkápráztatásul még bármilyen idénygyümölcs is kínálható.

Megjegyzés:

Fagyival finomabb 🙂

Hozzászólás nem engedélyezett.